Ekspresowe babeczki z owocami i Lodami Schöller

Lista składników

  • Wybrane Lody Schöller (po 1 gałce)
  • Babeczki kruche 6 szt.
  • Truskawki 3 szt.
  • Mandarynka 1 szt.
  • Kiwi 1 szt.
  • Maliny 2 szt.
  • Borówki garść
  • Karmel
  • Rozpuszczona ciemna czekolada
  • Krem do babeczek, np. miętowy
  • Pokruszony baton Lion
  • Pokruszona ciemna czekolada

Sposób przygotowania

  • 2 truskawki kroimy na połówki, a 1 na mniejsze kawałki.
  • Kiwi kroimy w plasterki.
  • Mandarynkę obieramy i dzielimy na cząstki.

Sposób podania

  • Na okręgu talerza umieszczamy kruche babeczki, zostawiając pusty środek talerza.
  • 3 babeczki wypełniamy -- karmelem, czekoladą i kremem oraz dekorujemy według uznania owocami, pokruszoną czekoladą i kawałkami batona Lion.
  • Na środku talerza układamy pokrojone owoce, a dookoła babeczek rozsypujemy maliny i borówki.
  • Do pozostałych 3 babeczek nakładamy po gałce wybranych lodów Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Słona Pistacja Słona Pistacja
Czekolada Czekolada
Truskawka Truskawka