Lista składników
- Wybrane Lody Schöller (po 1 gałce)
- Babeczki kruche 6 szt.
- Truskawki 3 szt.
- Mandarynka 1 szt.
- Kiwi 1 szt.
- Maliny 2 szt.
- Borówki garść
- Karmel
- Rozpuszczona ciemna czekolada
- Krem do babeczek, np. miętowy
- Pokruszony baton Lion
- Pokruszona ciemna czekolada
Sposób przygotowania
- 2 truskawki kroimy na połówki, a 1 na mniejsze kawałki.
- Kiwi kroimy w plasterki.
- Mandarynkę obieramy i dzielimy na cząstki.
Sposób podania
- Na okręgu talerza umieszczamy kruche babeczki, zostawiając pusty środek talerza.
- 3 babeczki wypełniamy -- karmelem, czekoladą i kremem oraz dekorujemy według uznania owocami, pokruszoną czekoladą i kawałkami batona Lion.
- Na środku talerza układamy pokrojone owoce, a dookoła babeczek rozsypujemy maliny i borówki.
- Do pozostałych 3 babeczek nakładamy po gałce wybranych lodów Schöller.