Lista składników
- 1 jajko
- ½ szklanki mleka
- ⅔ szklanki mąki
- 35 g roztopionego masła
- Łyżeczka cukru
- Szczypta soli
- Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Wybrane Lody Zielona Budka, np. Czekoladowe
- 200 ml śmietanki 30%
- Maliny
- Mięta do dekoracji
- Cukier puder
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki na gofry miksujemy.
- Ciasto nakładamy do mocno rozgrzanej gofrownicy i smażymy na złoty kolor.
- W międzyczasie ubijamy śmietanę.
- Gofry kładziemy na deserowych talerzykach, oprószonych cukrem pudrem.
- Na gofrach kładziemy jedną lub dwie gałki ulubionych Lodów Zielona Budka.
- Dodajemy maliny i bitą śmietanę.
- Całość dekorujemy miętą.