Grillowany ananas z Lodami Waniliowymi

Lista składników

  • Lody Waniliowe (1 gałka)
  • Plaster ananasa
  • Sok z trzech świeżych pomarańczy
  • Czerwona porzeczka do dekoracji
  • Cukier 50 g
  • Pieprz młotkowany
  • Pieprz różowy

Sposób przygotowania

  • Plaster ananasa grillujemy
  • Sos pomarańczowy: sok z pomarańczy wlewamy na patelnię, dodajemy cukier i całość redukujemy, następnie dodajemy różowy pieprz oraz odrobinę pieprzu młotkowanego.

Sposób podania

  • Na środku talerza kładziemy grillowany plaster ananasa.
  • Na środku plastra układamy gałkę Lodów Waniliowych Schöller.
  • Całość polewamy sosem pomarańczowo-pieprzowym.
  • Dekorujemy ziarnami pieprzu różowego oraz gałązką czerwonej porzeczki.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Wanilia Wanilia
Bakaliowe Bakaliowe
Mango-Marakuja Mango-Marakuja