Lista składników
- Lody Kit Kat (2 gałki)
- Mrożone ciasto wonton 3 listki
Sos czekoladowy:
- Masło 125 g
- Cukier 1 szklanka
- Mleko 1/2 szklanki
- Kakao 100 g
- Batonik Kit Kat 3 szt.
- Kandyzowany plaster pomarańczy
- Cukier puder (do dekoracji)
Sposób przygotowania
- Do garnuszka wkładamy masło, dodajemy cukier, mleko i wsypujemy 6 czubatych łyżek kakao.
- Rozpuszczamy, podgrzewamy i mieszamy dokładnie.
- Sos czekoladowy schładzamy i przelewamy do butelki lub słoika.
- Płatki ciasta wonton smażymy 1–2 minuty z każdej strony do momentu, kiedy będą złociste i chrupiące.
Sposób podania
- Talerz polewamy sosem czekoladowym.
- Następnie kładziemy płatek smażonego wonton, pierwszą gałkę Lodów Kit Kat, kolejny płatek smażonego wonton, drugą gałkę Lodów Kit Kat i na górę trzeci płatek smażonego wonton.
- Dekorujemy pokruszonym batonikiem Kit Kat oraz plastrem kandyzowanej pomarańczy.
- Całość posypujemy cukrem pudrem.