Mus borówkowy z bezikami i Lodami Lion

Lista składników

  • Lody Lion (1 gałka)
  • Ser na sernik 250 g
  • Borówki 100 g
  • Cukier 60 g
  • Wafle kolorowe
  • Porzeczka czerwona do dekoracji

Beza:

  • Białko kurze 100 g
  • Cukier kryształ drobny 100 g
  • Cukier puder 100 g
  • Kilka kropel soku z cytryny

Sposób przygotowania

  • Serek mieszamy z przetartymi borówkami, dodajemy cukier i odstawiamy do lodówki.
  • Białka ubijamy, stopniowo dosypując cukier kryształ, a na koniec dodajemy sok z cytryny.
  • Do gotowej bezy wsypujemy cukier puder i delikatnie mieszamy.
  • Do połowy masy dodajemy sok z jagód.
  • Na pergamin przez rękaw cukierniczy wyciskamy gwiazdki i suszymy w piecu w 50°C do całkowitego wystudzenia.

Sposób podania

  • Szklankę wypełniamy musem jagodowym.
  • Na musie układamy beziki w dwóch kolorach.
  • Całość posypujemy czerwoną porzeczką i przykrywamy waflem.
  • Na górę kładziemy gałkę Lodów Lion Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Lion Lion
Słona Pistacja Słona Pistacja
Cytrynowy Cytrynowy