Lista składników
- Lody Lion (1 gałka)
- Ser na sernik 250 g
- Borówki 100 g
- Cukier 60 g
- Wafle kolorowe
- Porzeczka czerwona do dekoracji
Beza:
- Białko kurze 100 g
- Cukier kryształ drobny 100 g
- Cukier puder 100 g
- Kilka kropel soku z cytryny
Sposób przygotowania
- Serek mieszamy z przetartymi borówkami, dodajemy cukier i odstawiamy do lodówki.
- Białka ubijamy, stopniowo dosypując cukier kryształ, a na koniec dodajemy sok z cytryny.
- Do gotowej bezy wsypujemy cukier puder i delikatnie mieszamy.
- Do połowy masy dodajemy sok z jagód.
- Na pergamin przez rękaw cukierniczy wyciskamy gwiazdki i suszymy w piecu w 50°C do całkowitego wystudzenia.
Sposób podania
- Szklankę wypełniamy musem jagodowym.
- Na musie układamy beziki w dwóch kolorach.
- Całość posypujemy czerwoną porzeczką i przykrywamy waflem.
- Na górę kładziemy gałkę Lodów Lion Schöller.