Comber z sarny z lodami Waniliowo-Porzeczkowymi

Lista składników

  • Lody Waniliowo-Porzeczkowe (1 gałka)
  • Comber z sarny 130 g
  • Młoda marchew 2 szt.
  • Groszek zielony 15 g
  • Por 20 g
  • Ziemniak 1 szt.

Sos porzeczkowy:

  • Porzeczki 100 g
  • Cukier 10 g

Sposób przygotowania

  • Comber z sarny zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180°C przez 15 minut. Przed podaniem przysmażamy na patelni na maśle.

Sos porzeczkowy:

  • Porzeczki gotujemy, dodajemy 10 g cukru i przecieramy przez sito na gładko.
  • Warzywa blanszujemy i przesmażamy na maśle, a później opalamy palnikiem gazowym.
  • Ziemniaki gotujemy i kroimy w słupki, obsmażamy na maśle.

Sposób podania

  • Na talerz wlewamy sos porzeczkowy.
  • Po jednej stronie talerza układamy mięso.
  • Po drugiej stronie talerza układamy warzywa.
  • Kompozycję zwieńczamy gałką Lodów Waniliowo-Porzeczkowych Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Wanilia-Porzeczka Wanilia-Porzeczka
After Eight After Eight
Mango-Marakuja Mango-Marakuja