Lista składników
- Lody Waniliowo-Porzeczkowe (1 gałka)
- Comber z sarny 130 g
- Młoda marchew 2 szt.
- Groszek zielony 15 g
- Por 20 g
- Ziemniak 1 szt.
Sos porzeczkowy:
- Porzeczki 100 g
- Cukier 10 g
Sposób przygotowania
- Comber z sarny zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180°C przez 15 minut. Przed podaniem przysmażamy na patelni na maśle.
Sos porzeczkowy:
- Porzeczki gotujemy, dodajemy 10 g cukru i przecieramy przez sito na gładko.
- Warzywa blanszujemy i przesmażamy na maśle, a później opalamy palnikiem gazowym.
- Ziemniaki gotujemy i kroimy w słupki, obsmażamy na maśle.
Sposób podania
- Na talerz wlewamy sos porzeczkowy.
- Po jednej stronie talerza układamy mięso.
- Po drugiej stronie talerza układamy warzywa.
- Kompozycję zwieńczamy gałką Lodów Waniliowo-Porzeczkowych Schöller.