Lista składników
- Sorbet Mango-Marakuja (1 gałka)
- Szparagi 6 szt.
- Mieszane sałaty
- Mango ½ szt.
- Figa 1 szt.
- Cukier
- Masło klarowane 1 łyżka
- Prażone migdały
- Oliwa 50 ml
- Limonka ½ szt.
- Syrop z agawy 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
- Szparagi gotujemy w gorącej wodzie przez 2 min, tak by były nadal chrupkie.
- Figę kroimy na cztery części, kładziemy na rozgrzane masło klarowane, dodajemy cukier i przez chwilę karmelizujemy z każdej strony.
Sposób podania
- Na talerzu kładziemy mieszane sałaty i mango pokrojone w cienkie paseczki.
- Układamy szparagi i figi karmelizowane.
- Całość posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi i polewamy sosem limonkowym.
- Z boku kładziemy gałkę Sorbetu Mango-Marakuja Schöller.