Lista składników
- Sorbet Mango-Marakuja (1 gałka)
 - Szparagi 6 szt.
 - Mieszane sałaty
 - Mango ½ szt.
 - Figa 1 szt.
 - Cukier
 - Masło klarowane 1 łyżka
 - Prażone migdały
 - Oliwa 50 ml
 - Limonka ½ szt.
 - Syrop z agawy 1 łyżeczka
 
Sposób przygotowania
- Szparagi gotujemy w gorącej wodzie przez 2 min, tak by były nadal chrupkie.
 - Figę kroimy na cztery części, kładziemy na rozgrzane masło klarowane, dodajemy cukier i przez chwilę karmelizujemy z każdej strony.
 
Sposób podania
- Na talerzu kładziemy mieszane sałaty i mango pokrojone w cienkie paseczki.
 - Układamy szparagi i figi karmelizowane.
 - Całość posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi i polewamy sosem limonkowym.
 - Z boku kładziemy gałkę Sorbetu Mango-Marakuja Schöller.