Sałatka ze szparagami, mango, figami i Sorbetem Mango-Marakuja

Lista składników

  • Sorbet Mango-Marakuja (1 gałka)
  • Szparagi 6 szt.
  • Mieszane sałaty
  • Mango ½ szt.
  • Figa 1 szt.
  • Cukier
  • Masło klarowane 1 łyżka
  • Prażone migdały
  • Oliwa 50 ml
  • Limonka ½ szt.
  • Syrop z agawy 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

  • Szparagi gotujemy w gorącej wodzie przez 2 min, tak by były nadal chrupkie.
  • Figę kroimy na cztery części, kładziemy na rozgrzane masło klarowane, dodajemy cukier i przez chwilę karmelizujemy z każdej strony.

Sposób podania

  • Na talerzu kładziemy mieszane sałaty i mango pokrojone w cienkie paseczki.
  • Układamy szparagi i figi karmelizowane.
  • Całość posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi i polewamy sosem limonkowym.
  • Z boku kładziemy gałkę Sorbetu Mango-Marakuja Schöller.

Do pobrania:

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Karmelowe<br><small> z solą</small> Karmelowe z solą
Oreo Oreo
Lion Lion