Makaron z musem truskawkowym, miętą i Lodami Nesquik

Lista składników

  • Lody Nesquik (1 gałka)
  • Makaron fusili 250 g
  • Jogurt naturalny 200 g
  • Świeże truskawki 400 g
  • Cukier 2 łyżeczki
  • Mięta

Sposób przygotowania

  • Makaron gotujemy al dente.
  • 300 g truskawek blendujemy z jogurtem naturalnym i dodajemy cukier.
  • Pozostałe truskawki kroimy na cząstki.

Sposób podania

  • Na głęboki talerz wylewamy truskawkowy sos.
  • Z makaronu tworzymy okrąg w talerzu – zostawiając środek.
  • W makaronie układamy truskawki i listki mięty.
  • Na środek kładziemy gałkę Lodów Nesquik.

Do pobrania:

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Karmelowe<br><small> z solą</small> Karmelowe z solą
Wanilia Wanilia
Kaktus Kaktus