Krewetki z chili i kolendrą z Sorbetem Cytrynowym

Lista składników

  • Sorbet Cytrynowy (1 gałka)
  • Krewetki 16/20 6 szt.
  • Papryczka chili 1/2 szt.
  • Kolendra (do dekoracji)
  • Cytryna grillowana 1/2 szt. (do dekoracji)

Sos do krewetek:

  • Czosnek 1 ząbek
  • Papryczka chili
  • Masło 40 g
  • Olej do smażenia
  • Białe wino 50 ml
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  • Na rozgrzaną patelnię z olejem kładziemy czosnek i krewetki, smażymy około 30 sekund z każdej strony, dodajemy wino i delikatnie redukujemy.
  • Na koniec dodajemy masło i zieleninę, zdejmujemy z ognia i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu.

Sposób podania

  • Na talerzu układamy krewetki.
  • Dekorujemy chili i kolendrą.
  • Dokładamy połówkę grillowanej cytryny.
  • Kompozycję zwieńczamy gałką Sorbetu Cytrynowego Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Cytrynowy Cytrynowy
Bubble Gum Bubble Gum
Kaktus Kaktus