Lista składników
- Sorbet Cytrynowy (1 gałka)
- Krewetki 16/20 6 szt.
- Papryczka chili 1/2 szt.
- Kolendra (do dekoracji)
- Cytryna grillowana 1/2 szt. (do dekoracji)
Sos do krewetek:
- Czosnek 1 ząbek
- Papryczka chili
- Masło 40 g
- Olej do smażenia
- Białe wino 50 ml
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
- Na rozgrzaną patelnię z olejem kładziemy czosnek i krewetki, smażymy około 30 sekund z każdej strony, dodajemy wino i delikatnie redukujemy.
- Na koniec dodajemy masło i zieleninę, zdejmujemy z ognia i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu.
Sposób podania
- Na talerzu układamy krewetki.
- Dekorujemy chili i kolendrą.
- Dokładamy połówkę grillowanej cytryny.
- Kompozycję zwieńczamy gałką Sorbetu Cytrynowego Schöller.