Czarne linguini z boczkiem z Lodami Słona Pistacja

Lista składników

  • Lody Słona Pistacja (1 gałka)
  • Makaron linguini barwiony tuszem z kałamarnicy 250 g
  • Boczek 200 g
  • Szpinak baby 100 g
  • Czosnek 2 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Masło 50 g
  • Pistacje 50 g

Sposób przygotowania

  • Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy posiekany czosnek i szpinak.
  • Boczek pieczemy w piekarniku około 1 godziny w 150 stopniach.
  • Po wyjęciu i przestudzeniu kroimy boczek w paski i przesmażamy na patelni z obu stron.
  • Zdejmujemy boczek i na rozgrzanej patelni przesmażmy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy posiekany czosnek i szpinak.
  • Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, mieszamy z sosem dodajemy masło.

Sposób podania:

  • Na talerzu układamy czarne linguini wymieszane z sosem.
  • Do makaronu dodajemy przygotowany boczek.
  • Całość posypujemy posiekanymi pistacjami.
  • Na środku układamy gałkę Lodów Słona Pistacja Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Słona Pistacja Słona Pistacja
Cytrynowy Cytrynowy
Czarna wiśnia Czarna wiśnia