Lista składników
- Lody Karmelowe z solą (1 gałka)
- Tuńczyk 120 g
- Sezam 20 g
- Sos teryaki gęsty 20 ml
- Ogórek 1 szt.
- Pak Choi 1 szt.
- Marchew 1 szt.
- Ocet jabłkowy 30 ml
- Cukier 20 g
- Sól
Sposób przygotowania
- Tuńczyka kroimy w formie prostokąta, delikatnie solimy i opalamy palnikiem z każdej strony, a następnie obtaczamy w sezamie.
- Pak Choi obsmażamy na maśle, delikatnie solimy i dodajemy marchewkę pokrojoną w cienkie wstążki.
- Ogórka kroimy wzdłuż w cienkie paski i wkładamy do worka. Dodajemy ocet jabłkowy cukier oraz tymianek, delikatnie solimy i wakujemy próżniowo.
Sposób podania
- Na talerz wylewamy gęsty sos teryaki.
- Po jednej stronie talerza kładziemy pokrojonego w plastry tuńczyka.
- Obok układamy kapustę i marchewkę oraz kompresowanego ogórka.
- Kompozycję dopełniamy gałką Lodów Karmelowych z solą Schöller.