Lista składników
- Lody Karmelowe z solą (1 gałka)
 - Tuńczyk 120 g
 - Sezam 20 g
 - Sos teryaki gęsty 20 ml
 - Ogórek 1 szt.
 - Pak Choi 1 szt.
 - Marchew 1 szt.
 - Ocet jabłkowy 30 ml
 - Cukier 20 g
 - Sól
 
Sposób przygotowania
- Tuńczyka kroimy w formie prostokąta, delikatnie solimy i opalamy palnikiem z każdej strony, a następnie obtaczamy w sezamie.
 - Pak Choi obsmażamy na maśle, delikatnie solimy i dodajemy marchewkę pokrojoną w cienkie wstążki.
 - Ogórka kroimy wzdłuż w cienkie paski i wkładamy do worka. Dodajemy ocet jabłkowy cukier oraz tymianek, delikatnie solimy i wakujemy próżniowo.
 
Sposób podania
- Na talerz wylewamy gęsty sos teryaki.
 - Po jednej stronie talerza kładziemy pokrojonego w plastry tuńczyka.
 - Obok układamy kapustę i marchewkę oraz kompresowanego ogórka.
 - Kompozycję dopełniamy gałką Lodów Karmelowych z solą Schöller.