Lista składników
- Sorbet Malinowy (1 gałka)
- Antrykot wołowy 200 g
- Masło 50 g
- Czosnek 2 ząbki
- Tymianek świeży
- Olej do smażenia
- Ser Dor Blue 30 g
- Prażone orzechy ziemne 10 g
- Maliny i jeżyny
- Krem balsamiczny malinowy
- Chipsy ziemniaczane 100 g
- Sól
Sposób przygotowania
- Stek z antrykotu smażymy na rozgrzanym oleju 3 minuty z jednej strony, następnie przekładamy na drugą stronę i dodajemy 50 g masła, tymianek i rozgniecione ząbki czosnku.
- Smażymy jeszcze około 3 minuty, podlewając sosem maślanym.
- Przed podaniem przekładamy stek na ciepły talerz, aby „odpoczął” 5 minut.
Sposób podania
- Antrykot kroimy w plastry i rozkładamy na talerzu.
- Całość posypujemy pokruszonym serem Dor Blue oraz malinami i jeżynami.
- Obok układamy chipsy ziemniaczane.
- Kompozycję dopełniamy gałką Sorbetu Malinowego Schöller.