Lista składników
- Sorbet Malinowy (1 gałka)
 - Antrykot wołowy 200 g
 - Masło 50 g
 - Czosnek 2 ząbki
 - Tymianek świeży
 - Olej do smażenia
 - Ser Dor Blue 30 g
 - Prażone orzechy ziemne 10 g
 - Maliny i jeżyny
 - Krem balsamiczny malinowy
 - Chipsy ziemniaczane 100 g
 - Sól
 
Sposób przygotowania
- Stek z antrykotu smażymy na rozgrzanym oleju 3 minuty z jednej strony, następnie przekładamy na drugą stronę i dodajemy 50 g masła, tymianek i rozgniecione ząbki czosnku.
 - Smażymy jeszcze około 3 minuty, podlewając sosem maślanym.
 - Przed podaniem przekładamy stek na ciepły talerz, aby „odpoczął” 5 minut.
 
Sposób podania
- Antrykot kroimy w plastry i rozkładamy na talerzu.
 - Całość posypujemy pokruszonym serem Dor Blue oraz malinami i jeżynami.
 - Obok układamy chipsy ziemniaczane.
 - Kompozycję dopełniamy gałką Sorbetu Malinowego Schöller.