Grillowany stek z antrykotu wołowego z Sorbetem Malinowym

Lista składników

  • Sorbet Malinowy (1 gałka)
  • Antrykot wołowy 200 g
  • Masło 50 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Tymianek świeży
  • Olej do smażenia
  • Ser Dor Blue 30 g
  • Prażone orzechy ziemne 10 g
  • Maliny i jeżyny
  • Krem balsamiczny malinowy
  • Chipsy ziemniaczane 100 g
  • Sól

Sposób przygotowania

  • Stek z antrykotu smażymy na rozgrzanym oleju 3 minuty z jednej strony, następnie przekładamy na drugą stronę i dodajemy 50 g masła, tymianek i rozgniecione ząbki czosnku.
  • Smażymy jeszcze około 3 minuty, podlewając sosem maślanym.
  • Przed podaniem przekładamy stek na ciepły talerz, aby „odpoczął” 5 minut.

Sposób podania

  • Antrykot kroimy w plastry i rozkładamy na talerzu.
  • Całość posypujemy pokruszonym serem Dor Blue oraz malinami i jeżynami.
  • Obok układamy chipsy ziemniaczane.
  • Kompozycję dopełniamy gałką Sorbetu Malinowego Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Malinowy Malinowy
Czarna wiśnia Czarna wiśnia
Bakaliowe Bakaliowe