Pudding chia z granolą, owocami i Sorbetem Malinowym

Lista składników

  • Sorbet Malinowy (1 gałka)
  • Mleko roślinne 125 ml
  • Nasiona chia 20 g
  • Granola 30 g
  • Kiwi 45 g
  • Świeże borówki 50 g

Sposób przygotowania

  • Mieszamy mleko roślinne wraz z nasionami chia, przekładamy do szklanki i odstawiamy na 5 minut.
  • Gdy pudding zacznie gęstnieć, mieszamy ponownie i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

Sposób podania

  • Na warstwie puddingu układamy pokrojone w kostkę kiwi lub borówki.
  • Posypujemy granolą.
  • Na wierzchu umieszczamy gałkę Sorbetu Malinowego Schöller.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Malinowy Malinowy
Maple Walnut Maple Walnut
Kaktus miętowo–jabłkowy Kaktus miętowo–jabłkowy