Lista składników
- Lody Kaktus (1 gałka)
- Melon kantalupa 1 szt.
- Papaja 120 g
- Mango 120 g
- Świeże borówki 30 g
- Świeża mięta 2 gałązki
- Płatki kokosowe 20 g
- Jadalny kwiat storczyka 1 szt.
Sposób przygotowania
- Melona i papaję przekrajamy na pół, wydrążamy miąższ specjalną łyżką do kulek (Ø 2½ cm).
- Mango kroimy w piórka.
- Borówki płuczemy i osuszamy.
Sposób podania
- W wydrążonej połowie melona układamy kompozycję, zaczynając od kulek melona i papai na dnie.
- Dodajemy kawałki mango, rozkładamy borówki, posypujemy płatkami kokosowymi.
- Na środku umieszczamy gałkę Lodów Kaktus.
- Całość dekorujemy liśćmi mięty i kwiatem storczyka.