Tajski Bowl z owocami i Lodami Kaktus

Lista składników

  • Lody Kaktus (1 gałka)
  • Melon kantalupa 1 szt.
  • Papaja 120 g
  • Mango 120 g
  • Świeże borówki 30 g
  • Świeża mięta 2 gałązki
  • Płatki kokosowe 20 g
  • Jadalny kwiat storczyka 1 szt.

Sposób przygotowania

  • Melona i papaję przekrajamy na pół, wydrążamy miąższ specjalną łyżką do kulek (Ø 2½ cm).
  • Mango kroimy w piórka.
  • Borówki płuczemy i osuszamy.

Sposób podania

  • W wydrążonej połowie melona układamy kompozycję, zaczynając od kulek melona i papai na dnie.
  • Dodajemy kawałki mango, rozkładamy borówki, posypujemy płatkami kokosowymi.
  • Na środku umieszczamy gałkę Lodów Kaktus.
  • Całość dekorujemy liśćmi mięty i kwiatem storczyka.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Kaktus Kaktus
Pomarańcza-Czekoladaz sosem pomarańczowym Pomarańcza-Czekoladaz sosem pomarańczowym
Malinowy Malinowy