Lista składników
- Lody Pomarańcza-Czekolada z sosem pomarańczowym (1 gałka)
- Tortilla z mąki kukurydzianej 3 szt.
- Olej 30 ml
- Świeży ananas 130 g
- Arbuz 110 g
- Mango 120 g
- Kruszony kakaowiec 2 g
- Popcorn 10 g
- Gałązka mięty 1 szt.
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzewamy olej do temperatury 180°C.
- Przy pomocy szczypców smażymy kukurydziane tortille złożone na pół przez około 10 sekund z każdej strony, do uzyskania chrupkości.
- Osuszamy na ręczniku papierowym.
- Ananasa, arbuza i mango kroimy w równą kostkę.
Sposób podania
- Na talerzu lub desce układamy trzy chrupiące tacosy wypełnione owocami.
- Obok umieszczamy gałkę Lodów Pomarańcza-Czekolada z sosem pomarańczowym Schöller.
- Całość posypujemy popcornem oraz kruszonym kakaowcem oraz dekorujemy listkami mięty.