Tacos z owocami i Lodami Pomarańcza-Czekolada z sosem pomarańczowym

Lista składników

  • Lody Pomarańcza-Czekolada z sosem pomarańczowym (1 gałka)
  • Tortilla z mąki kukurydzianej 3 szt.
  • Olej 30 ml
  • Świeży ananas 130 g
  • Arbuz 110 g
  • Mango 120 g
  • Kruszony kakaowiec 2 g
  • Popcorn 10 g
  • Gałązka mięty 1 szt.

Sposób przygotowania

  • Na patelni rozgrzewamy olej do temperatury 180°C.
  • Przy pomocy szczypców smażymy kukurydziane tortille złożone na pół przez około 10 sekund z każdej strony, do uzyskania chrupkości.
  • Osuszamy na ręczniku papierowym.
  • Ananasa, arbuza i mango kroimy w równą kostkę.

Sposób podania

  • Na talerzu lub desce układamy trzy chrupiące tacosy wypełnione owocami.
  • Obok umieszczamy gałkę Lodów Pomarańcza-Czekolada z sosem pomarańczowym Schöller.
  • Całość posypujemy popcornem oraz kruszonym kakaowcem oraz dekorujemy listkami mięty.

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Pomarańcza-Czekoladaz sosem pomarańczowym Pomarańcza-Czekoladaz sosem pomarańczowym
Cytrynowy Cytrynowy
Cream  ze śmietanką Cream ze śmietanką