Lista składników
- Lody Maple Walnut (1 gałka)
- Chałka lub shokupan 1 kromka
- Jajko 1 szt.
- Banan ½ szt.
- Cukier brązowy 10 g
- Masło 30 g
- Syrop klonowy 10 ml
- Orzechy włoskie 20 g
- Pyłek pszczeli 4 g
- Świeża figa 1 szt.
Sposób przygotowania
- Kromkę chałki lub shokupana zanurzamy w roztrzepanym jajku i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle.
- Banana kroimy wzdłuż i karmelizujemy na maśle.
- Orzechy włoskie kruszymy i prażymy na patelni z cukrem – do skarmelizowana.
Sposób podania
- Na talerzu układamy usmażoną kromkę, a na niej umieszczamy gałkę Lodów Maple Walnut Schöller.
- Obok kromki kładziemy karmelizowanego banana i posypujemy karmelizowanymi orzechami.
- Całość polewamy syropem klonowym i dekorujemy kawałkami świeżej figi oraz pyłkiem pszczelim.